TM: Dieselautojen savutusmittaus kiristyi - narahtaako sinun autosi?

Dieselautojen savutusmittaus kiristyy joillakin dieselautoilla, kun Trafi on ottanut käyttöön uudet päivitetyt ohjeistukset, kertoo Tekniikan Maailma. Trafin päivitys ohjeistuksiin kiristää joidenkin dieselautojen savutusarvoja. Aiemmin valmistajan ilmoittama tiukempi savutuksen raja-arvo ei haitannut, koska katsastaja käytti silloin isompaa yleistä raja-arvoa. Uusi ohjeistus voi johtaa siihen, että jotkut dieselautot eivät enää läpäisekään katsastusta.

"Trafi muutti dieselautojen savutusmittauksiin liittyvää ohjeistustaan joulukuun alussa, kertoo Tekniikan Maailma.

Käytännössä muutos kiristää joidenkin dieselautojen savutusmittauksia ja voi johtaa hylkäyksiin katsastuksissa.

Dieselautojen on pitänyt ja pitää jatkossakin läpäistä katsastuksessa ns. savutuskoe, jossa mitattujen arvojen pitää olla samat tai alittaa ns. absorbio- eli k-kertoimen raja-arvo.

Tähän saakka auto on läpäissyt katsastuksen, jos moottorityypille yleisesti hyväksytyt raja-arvot ovat alittuneet. Jos valmistajan ilmoittama k-kerroin on ollut suurempi kuin ns. yleinen kerroin, niin katsastaja on käyttänyt tätä isompaa kerrointa.

Jos taas valmistajan kerroin on ollut pienempi, niin katsastaja on käyttänyt isompaa yleistä k-kerrointa.

Nyt ohjeisto on muuttunut niin, että jos valmistajan ilmoittama k-kerroin on pienempi kuin yleinen kerroin, niin katsastaja käyttääkin sitä.

Tämä voi johtaa etenkin vanhempien autojen kohdalla siihen, että aiemmin yleisen k-kertoimen perusteella katsastuksen läpäissyt auto ei enää menekään läpi.

Savutusarvojen vaatima remontointi autoon voi tulla kalliiksi."

Me Korjaamotarviketukussa suosittelemme tekemään puhdistukset moottorille ja polttoainejärjestelmälle Bluechemin autonhoitotuotteilla. Näillä toimenpiteillä on todistettavasti saatu hyvät päästölukemat katsastuksessa. 

Auto toimii kaikinpuolin paremmin, kun saadaan karstat puhdistettua pois. Bluechemin tuotteilla teet sen käyttöturvallisesti ilman liuottimia ja alkoholeja.

Haku

Suosituimmat haut

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot